Next

ZZPerfect neemt je boekhouding uit handen. Een mogelijke oplossing is een verplichte inkomensverzekering voor iedereen die arbeid verricht, ongeacht iemand in loondienst werkt of zzp'er is. Dit is een soort volksverzekering voor de sociale voorzieningen, waar iedereen verplicht aan deelneemt.

In 2014 waren er 849.000 zzp'ers waarbij de onderneming de belangrijkste bron van inkomen is. Daarvan hoefden er 314.000 zzp'ers geen inkomstenbelasting te betalen dankzij de zelfstandigenaftrek (€7280 per jaar) en de mkb-winstvrijstelling (14% belastingvrije winst).

Deze wordt afgegeven door de Belastingdienst, en verklaart in feite dat een ZZPer ‘ondernemer' is. In de praktijk wordt de toets die hieraan ten grondslag ligt echter niet gedaan, omdat de Belastingdienst vooraf moeilijk kan inschatten of er aan het einde van het jaar daadwerkelijk aan is voldaan.

Leden Zelfstandigen Bouw ontvangen 10% korting op het maandtarief én een welkomstcadeau van Rituals ter waarde van € 57. Vraag vrijblijvend je persoonlijke offerte aan of kijk op de website voor meer informatie over de voordelen, tarieven en administratiepakketten.

Uiteindelijk moet dit toch worden uitgesplitst en waarom zou je dit niet meteen doen op het moment dat je ermee bezig bent en het ook voor jezelf nog duidelijk is. Dit scheelt je op een later tijdstip veel uitzoek werk en ook je boekhouder hoeft zo minder werk voor je te verrichten en dat merk je weer in de kosten.

In principe worden alle kosten en opbrengsten toegerekend aan het jaar waarop ze betrekking hebben, maar winsten hoef je alleen op te nemen als ze op de balansdatum zijn gerealiseerd; verliezen mag je in de cijfers verwerken zodra ze bekend zijn geworden.

Onze opdrachtgever is een landelijk opererende netwerkorganisatie die check here in Dordrecht een vestiging opent en daarvoor een accountant-ondernemer zoekt om het kantoor te leiden. Door een zelfontwikkelde reparatietechniek die ook op locatie uitgevoerd kan worden, kennen kunststof bakken nu een veel langere levensduur.

Het document zit dus in de boekhouding, maar het document moet nog wel verwerkt worden. Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief met handige tips. Heb je al nagedacht wat je allemaal gaat aanbieden aan diensten? De jaarrekening bestaat uit een balans, winst- en verliesrekening en een toelichting.

Bezoek ook eens mijn website. Over openbaar vervoer wordt 6% BTW gerekend, dit BTW bedrag hoeft niet vermeld te worden op het trein- of buskaartje. Een zzp'er, bijvoorbeeld, betaalt voor een uitbestede boekhouding gemiddeld €97 ex btw per maand. Leveranciers van systemen voor rittenregistratie hebben een keurmerk ontwikkeld.

Het gaat zowel om positieve en negatieve voordelen. Een ondernemer heeft recht op verschillende fiscale ondernemersfaciliteiten die het bedrag waar hij belasting over moet betalen aanzienlijk kunnen verlagen. De omvang van de toelichting is afhankelijk van de omvang van je bedrijf.

Heb je bijvoorbeeld vragen over het fiscaal vriendelijk aanschaffen van een auto van de zaak of heb je vragen over een juridisch geschil met één van je leveranciers? Deze aangiftehulp helpt u op weg. De woorden naheffingen” en sociale verzekeringen” worden gebruikt.

Houden de ZZP' er -als hij of zij dat wil- een spiegel voor. De behoefte aan een boekhoudprogramma met mobiele app groeit explosief onder zzp'ers. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Een zzp-er kan de eerste € 24.000 aan inkomen (winst) belastingvrij incasseren dankzij fiscale ondernemersfaciliteiten als de zelfstandigenaftrek en de MKB-winstvrijstelling.

Eén keer per jaar spreekt je contactpersoon de jaarcijfers persoonlijk met je door. Je zou dan voornamelijk op administratiekosten besparen door meer zelf te doen, zeker met de boekhoudprogramma's van tegenwoordig. Hieruit ontstaat een print die je handmatig kunt overbrengen op de elektronische aangifte op de site van de Belastingdienst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *